Wokgrönsaker inrullade i omelett

Tunna omeletter fylls med wokade grönsaker. Omeletterna är bra utflyktsmat, stoppa ner dem i pitabröd och droppa över lite soja.
Allt om Mat

Ingredienser

  • 8 ägg
  • salt - 2 krm+1/2 tsk salt
  • 0,5 krm svartpeppar - nymald
  • 1 msk smör
  • 500 g wokgrönsaker - vietnamesiska
  • 2 tsk sesamolja
  • 1 röd spansk peppar
  • 1 vitlöksklyfta

Till servering

  • pitabröd
  • japansk soja

Gör så här

  1. 1.Vispa upp äggen, salta 2 krm och peppra. Stek 4 små tunna omeletter i smör i en liten stekpanna ca 17 cm i diameter, gärna med släpplättbeläggning. Ta ca 2 dl smet till varje och stek omeletten 1 minut på varje sida. Låt svalna på bakplåtspapper. 2.Woka grönsakerna i sesamolja i stekpannan 2-3 minuter. Dela och finhacka pepparfrukten. Skala och finhacka vitlöken. Rör ner det i wokblandningen. Smaka av med ca 1/2 tsk salt. Fördela grönsaksfyllningen i omeletterna och rulla ihop.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 2 Mon Amie muggar. Se erbjudande!