3.23.23.23.23.2

Wok med strimlad kyckling görs av färdigstrimlade kycklingfiléer som är praktiskt och tidbesparande.

För 4 personer:

Ingredienser

500 g kycklingfiléer, strimlade
1 ananas
1 röd chili, t ex spansk peppar
1 gul lök
2 vitlöksklyftor
2 msk rapsolja
1 msk masalacurry
1 burk kokosmjölk, (400 ml)
1,5 msk kycklingfond, konc
1 msk lime, pressad

Garnering:

sesamfrön, svarta 
koriander

Tillbehör:

ris

35 minuter

Wok med strimlad kyckling – gör så här:

  1. Skär bort skalet och den grova stocken i mitten på ananasen. Skär fruktköttet i stora bitar. Kärna ur och strimla chilin. Skala och hacka lök och vitlök.
  2. Hetta upp oljan i woken. Tillsätt kyckling, ananas, chili, lök och vitlök och woka under omrörning ca 5 min. Tillsätt curryn och woka ytterligare ca 3 min.
  3. Blanda kokosmjölken med fond och lime. Häll blandningen i woken och låt koka ca 3 min.
  4. Strö sesamfrön och koriander över woken och servera med ris.