4.74.74.74.74.7

Wok med quorn smaksätts med ume su. Ume su är en vinäger som bildas när man i Japan jäser frukter, t ex plommon. Den är skarpt syrlig och har en god sälta. Kan ersättas med t ex vitvinsvinäger och lite extra salt.

För 4 personer:

Ingredienser

400 g quornbitar, frysta
400 g broccoli
1 knippa salladslök
2 msk rapsolja
1 dl cashewnötter

Marinad:

3 msk soja, japansk
2 msk wasabipasta
2 msk rårörsocker
2 msk rapsolja
1,5 msk ume su, (japansk vinäger)

Garnering:

broccoligroddar

Tillbehör:

bulgur, eller couscous

25 minuter + 1 timme marinering

Wok med quorn – gör så här:

  1. Marinad: Blanda alla ingredienser. Lägg i de frysta quornbitarna och blanda nog. Låt marinera i rumstemperatur ca 1 timme.
  2. Ansa och skär broccolin i buketter och stammen i skivor. Ansa och skär salladslöken i ca 3 cm långa bitar.
  3. Hetta upp oljan i woken. Tillsätt quorn, broccoli, salladslök och cashewnötter och woka under omrörning ca 8 min.
  4. Toppa woken med broccoligroddar och servera med bulgur eller couscous.