Wok med kyckling och ananas

Wok går alltid snabbt att laga. Blanda gärna ner nudlarna i woken och servera allt i ett.
Allt om Mat

Ingredienser

  • 3 kycklingfiléer - (450 g)
  • 1 vitlök - klyfta
  • 1 msk olja
  • 1 tsk salt
  • 0,5 tsk sambal oelek
  • 1 msk kinesisk soja
  • 1 paprika - röd, strimlad
  • 250 g brysselkål - djupfryst
  • 140 g ananasringar - på burk, i bitar
  • 0,5 msk ingefära - riven, färsk
  • 100 g cashewnötter
  • 175 g äggnudlar
  • sweet chilisås

Gör så här

  1. Koka äggnudlarna enligt beskrivningen på paketet.

  2. Strimla kycklingen och stek den i olja tillsammans med hackad vitlök i wok eller stekpanna. Salta och tillsätt sambal oelek och soja.

  3. Lägg ner paprikan i woken tillsammans med brysselkål, ananas, ingefära och nötter. Blanda och stek det i woken. Häll över ananasspadet och koka upp.

  4. Servera med nykokta nudlar och sweet chilisås.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 2 Mon Amie muggar. Se erbjudande!