3.43.43.43.43.4

Fläskfiléwok med svamp och messmör får en söt, lite karamellig smak av messmöret.

För 1

Ingredienser

600 g fläskfilé
250 g svamp, t ex skogschampinjoner
200 g rotselleri
1 purjolök
2 msk rapsolja
1 dl messmör
1 msk soja, kinesisk
1 tsk salt
2 krm svartpeppar, nymald
1 kruka timjan

Tillbehör:

färskpotatis, kokt

30 minuter

Fläskfiléwok med svamp och messmör – gör så här:

  1. Putsa och skär fläskfilén i tunna skivor. Ansa och skär svampen i bitar. Skala och finstrimla sellerin. Ansa och skär purjolöken i skivor.
  2. Hetta upp oljan i woken. Woka fläskfilé, svamp, selleri och purjolök under omrörning ca 8 min.
  3. Rör ihop messmör och soja. Krydda med salt och peppar. Blanda ner såsen i woken och rör om.
  4. Hacka hälften av timjanen och blanda ner i woken. Garnera med resten av timjanen. Servera genast med nykokt färskpotatis.