Wienerstänger med äppelmos

Det går snabbt att göra många småkakor eftersom degen gräddas i längder och skärs i bitar efter gräddningen.
Allt om Mat

Ingredienser

  • 250 g smör
  • 1,5 dl strösocker
  • 2 ägg
  • 7 dl vetemjöl
  • 3 krm hjorthornssalt

Fyllning

  • 2 dl äppelmos
  • 2 tsk kanel - mald

Glasyr

  • 2 dl florsocker
  • 2 msk vatten

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200°. Rör smör och socker luftigt.

  2. Tillsätt äggen, ett i taget.

  3. Blanda mjöl och hjorthornssalt och rör ner i smeten.

  4. Dela degen i fyra längder. Rulla ut och lägg dem på plåt med bakplåtspapper.

  5. Gör en fördjupning i längderna och fyll med en sträng äppelmos. Pudra över kanel och grädda mitt i ugnen ca 12 min.

  6. Rör ihop glasyren och bred den över äppelmoset på de varma längderna.

  7. Skär längderna på snedden i ca 3 cm breda bitar innan de hunnit kallna.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 2 Mon Amie muggar. Se erbjudande!