1. Sätt ugnen på 200°. Rör smör och socker luftigt.
2. Tillsätt äggen, ett i taget.
3. Blanda mjöl och hjorthornssalt och rör ner i smeten.
4. Dela degen i fyra längder. Rulla ut och lägg dem på plåt med bakplåtspapper.
5. Gör en fördjupning i längderna och fyll med en sträng äppelmos. Pudra över kanel och grädda mitt i ugnen ca 12 min.
6. Rör ihop glasyren och bred den över äppelmoset på de varma längderna.
7. Skär längderna på snedden i ca 3 cm breda bitar innan de hunnit kallna.
Wienerstänger med äppelmos
Det går snabbt att göra många småkakor eftersom degen gräddas i längder och skärs i bitar efter gräddningen.
För 50 kakor
Ingredienser
250 g | smör |
1,5 dl | strösocker |
2 | ägg |
7 dl | vetemjöl |
3 krm | hjorthornssalt |
Fyllning:
2 dl | äppelmos |
2 tsk | kanel, mald |
Glasyr:
2 dl | florsocker |
2 msk | vatten |