Wienerschnitzel med ranchsås och picklad gurka

Sötsyrliga grönsaker med dill ger rätten svensk smak. Såsen med gräddfil är enkel att röra ihop och passar till både färskpotatis och grönsaker.
Foto: Per Ranung

Ingredienser

  • 4 schnitzlar - av kalvkött (ca 500 g)
  • 1 ägg - stort
  • 2 - 3 dl panko - eller ströbröd
  • 1 tsk salt
  • 2 krm svartpeppar - nymald
  • 1 dl vetemjöl
  • 250 g grön sparris
  • 1 msk olivolja - + 1 msk
  • 25 g smör

Ranchsås

  • 2 dl gräddfil
  • 3 msk majonnäs
  • 2 msk persilja - finhackad
  • 2 krm vitlökspulver - eller 1/2 pressad vitlöksklyfta
  • 2 krm lökpulver
  • 1 krm svartpeppar - nymald
  • 0,5 krm cayennepeppar

Tillbehör

  • 4 minigurkor - eller 1/2 gurka
  • 5 rädisor
  • 1 dl vatten
  • 1 msk ättiksprit - (12 %)
  • 2 tsk strösocker
  • dillkvistar

Gör så här

  1. Tillbehör: Hyvla gurka och rädisor. Blanda vatten, ättika och socker och rör om tills sockret lösts upp. Häll lagen över gurka och rädisor. Lägg i dillen, plockad i små kvistar.

  2. Ranchsås: Rör ihop  alla ingredienser. Tillsätt lite vatten om såsen blir för tjock.

  3. Banka ut kalvskivorna lätt. Vispa upp ägget i en djup tallrik och lägg panko på en flat.

  4. Krydda köttet med salt och peppar. Pudra över mjöl. Vänd och pudra på andra sidan. Doppa kalvskivorna, en i taget, i ägg och därefter i panko. Lägg dem på ett bakplåtspapper.

  5. Pensla sparrisen lätt med 1 msk olja och grilla eller stek dem ca 2 min. Stek köttet i  två omgångar i 1 msk olja och smör på ganska hög värme ca 3 min på varje sida. Servera direkt med sparris, sås och inlagda grönsaker.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 2 Mon Amie muggar. Se erbjudande!