4.54.54.54.54.5

Sötsyrliga grönsaker med dill ger rätten svensk smak. Såsen med gräddfil är enkel att röra ihop och passar till både färskpotatis och grönsaker.

För 4 personer:

Ingredienser

4 schnitzlar, av kalvkött (ca 500 g)
1 ägg, stort
2-3 dl panko, eller ströbröd
1 tsk salt
2 krm svartpeppar, nymald
1 dl vetemjöl
250 g grön sparris
1 + 1 msk olivolja
25 g smör

Ranchsås:

2 dl gräddfil
3 msk majonnäs
2 msk persilja, finhackad
2 krm vitlökspulver, eller 1/2 pressad vitlöksklyfta
2 krm lökpulver
1 krm svartpeppar, nymald
0,5 krm cayennepeppar

Tillbehör:

4 minigurkor, eller 1/2 gurka
5 rädisor
1 dl vatten
1 msk ättiksprit, (12 %)
2 tsk strösocker
dillkvistar

30 minuter

 Wienerschnitzel med ranchsås och picklad gurka – gör så här:

  1. Tillbehör: Hyvla gurka och rädisor. Blanda vatten, ättika och socker och rör om tills sockret lösts upp. Häll lagen över gurka och rädisor. Lägg i dillen, plockad i små kvistar.
  2. Ranchsås: Rör ihop  alla ingredienser. Tillsätt lite vatten om såsen blir för tjock.
  3. Banka ut kalvskivorna lätt. Vispa upp ägget i en djup tallrik och lägg panko på en flat.
  4. Krydda köttet med salt och peppar. Pudra över mjöl. Vänd och pudra på andra sidan. Doppa kalvskivorna, en i taget, i ägg och därefter i panko. Lägg dem på ett bakplåtspapper.
  5. Pensla sparrisen lätt med 1 msk olja och grilla eller stek dem ca 2 min. Stek köttet i  två omgångar i 1 msk olja och smör på ganska hög värme ca 3 min på varje sida. Servera direkt med sparris, sås och inlagda grönsaker.