44444

Wienernougat blandas med mörk choklad vilket gör nougaten extra smakrik. Perfekt också som gåbortpresent.

För 40 bitar:

Ingredienser

250 g nougat, Odense
100 g choklad, mörk (70%)
100 g mandel, flagad

10 minuter + tid att stelna

Wienernougat – gör så här:

  1. Grovhacka nougat och choklad. Smält dem tillsammans på låg effekt i mikro eller i en bunke över vattenbad. Rör i mandeln.
  2. Bred ut blandningen i en form, ca 15 x 20 cm, med bakplåtspapper. Ställ kallt tills godiset stelnat. Skär i bitar och slå in i papper. Förvara i kyl.

ERBJUDANDE! Vill du har flera härliga provlagade recept till din brevlåda? Pröva 4 nr av Allt om Mat för bara 98 kr. 

 

 

Fler recept med: Choklad, Godis, Jul, Julgodis