Recept på helt underbara små chokladkakor med mint och nougatfyllning. Vill du göra bara en av fyllningarna dubblerar du bara ingredienserna till den.

För 28 whoopies

Ingredienser

125 g choklad mörk (70 %)
125 g smör
3 ägg
2 1/2 dl strösocker
1 tsk vaniljsocker
4 dl vetemjöl
1/2 dl kakao
1/2 tsk bakpulver

Pepparmintscrème

50 g smör rumsvarmt
1 1/2 dl florsocker
1/2 msk mjölk
1/2 tsk pepparmintsarom

Nougatcrème

75 g nougat mjuk, rumsvarm
2 msk vispgrädde

30 min + 8 min ­ i ugnen

Whoopies med två fyllningar

 

Gör så här:

1. Sätt ugnen på 200°. Hacka chokladen och smält den tillsammans med smöret i en kastrull.

2. Vispa ägg, socker och vaniljsocker pösigt. Blanda mjöl, kakao och bakpulver och sikta ner i äggpöset. Tillsätt chokladsmöret och rör till en jämn smet. Ställ i kylen ca 20 min.

3. Rulla degen till ca 56 kulor och lägg dem på plåtar med bakplåtspapper. Tryck till kakorna något. Grädda mitt i ugnen ca 8 min. Låt kakorna kallna på galler.

4. Pepparmintscrème: Vispa smör, florsocker, mjölk och arom till en luftig crème. Bred crèmen på sju kakor. Lägg en kaka på varje och tryck ihop.

5. Nougatcrème: Vispa ihop nougat och grädde till en jämn smet, gärna med elvisp. Bred crèmen på sju kakor. Lägg på resten av kakorna och tryck ihop.

Fler recept med: Bakning, Kakor och bullar, Övrigt