Whiskyspetsad akvavit

Whiskyspetsad akvavit - snapsen för älskaren av rökig whisky!
Allt om Mat

Ingredienser

  • 2,5 dl brännvin - okryddat, t ex Brännvin special
  • 2 msk whisky - rökig, t ex Laphroaig
  • 2 tsk sirap - ljus
  • 2 krm liquid smoke

Gör så här

  1. Häll vodka och whisky i en flaska. Blanda i sirap och liquid smoke och rör tills sirapen löst sig.

  2. Låt stå i kylen 1 dygn.

Servera gärna snapsen med senaps- och whiskysill

Foto: Agneta Thorsén

Här får vi ett par smakprov på särskilt lyckade kryddkombinationer från restaurang Salt & Sill på Klädesholmen.

Whiskey-sillen är en riktig favorit som varit med i några år. Utgångspunkten var en klassisk senapssill, som fick högre smak med hjälp av en skvätt rökig whisky. För att snapsen också ska få en rökig känsla spetsas den inte bara med whisky utan också med rökarom. Den riviga snapsen passar bra till den krämiga sillen.

– Den sillen tar vi aldrig bort ur vårt sortiment. Den är lika populär till midsommar som till jul, säger Sanna Hermansson.

Här hittar du recept på whiskey-sillen!

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 2 Mon Amie muggar. Se erbjudande!