Whiskyspetsad akvavit - snapsen för älskaren av rökig whisky!

För 3 dl

Ingredienser

2,5 dl brännvin okryddat, t ex Brännvin special
2 msk whisky rökig, t ex Laphroaig
2 tsk ljus sirap
2 krm liquid smoke

Whiskyspetsad akvavit – gör så här:

  1. Häll vodka och whisky i en flaska. Blanda i sirap och liquid smoke och rör tills sirapen löst sig.
  2. Låt stå i kylen 1 dygn.

 

Servera gärna snapsen med senaps- och whiskysill

Här får vi ett par smakprov på särskilt lyckade kryddkombinationer från restaurang Salt & Sill på Klädesholmen.

Whiskey-sillen är en riktig favorit som varit med i några år. Utgångspunkten var en klassisk senapssill, som fick högre smak med hjälp av en skvätt rökig whisky. För att snapsen också ska få en rökig känsla spetsas den inte bara med whisky utan också med rökarom. Den riviga snapsen passar bra till den krämiga sillen.

– Den sillen tar vi aldrig bort ur vårt sortiment. Den är lika populär till midsommar som till jul, säger Sanna Hermansson.

Här hittar du recept på whiskey-sillen!

Fler recept med: Drinkar, Jul, Övrigt