00000

Välj gärna en lite rökig whisky i denna ganska starka senap.

För 1 sats

Ingredienser

0,5 dl colman's senapspulver
0,5 dl vetemjöl
1,25 dl vatten kokande
1 krm salt
2 msk farin brun
2 msk strösocker
1 msk vitvinsvinäger
1-2 msk whisky
1 msk vispgrädde

Whiskysenap – gör så här:

  1. Blanda senapspulver och vetemjöl i en skål. Häll på kokande vatten och vispa till en smet.
  2. Smaksätt med salt, farin, strösocker, vinäger och whisky.
  3. Rör ner den ovispade grädden i senapen och rör senapen slät. Smaka av, ta lite mer socker eller grädde om du tycker den är för  stark. Häll upp på burk och ställ i kylskåpet. Låt mogna 2 dagar.
Fler recept med: Ägg och mejeri, Dressing, Jul, Övrigt