00000

Recept på whiskymarinerad oxfilé. Entrecôte är ett utmärkt alternativ till oxfilé.

För 10 personer:

Ingredienser

10 skivor oxfilé, (à 125 g)
1 tsk salt

Marinad:

4 vitlöksklyftor
3 msk soja, kinesisk
1,5 msk sirap, ljus
1,5 msk balsamvinäger
2 tsk ingefära, mald
1 msk tomatpuré
1,5 dl olivolja
5 msk bourbon, (whiskey)

10 minuter + 12 timmar marinering

Whiskymarinerad oxfilé – gör så här:

  1.  Marinad: Skala och pressa vitlöken. Blanda alla ingredienser till marinaden i en skål. Häll den över köttet. Täck och låt stå kallt ca 12 timmar.
  2. Torka eventuellt av köttet och salta sparsamt. Grilla 2–4 min på varje sida beroende på biffens tjocklek och gästernas önskemål.