00000

Recept på whiskymarinerad oxfilé. Entrecôte är ett utmärkt alternativ till oxfilé.

För 10 personer

Ingredienser

10 oxfilé (skivor à 125 g)
1 tsk salt

Marinad:

4 vitlöksklyftor
3 msk kinesisk soja
1,5 msk ljus sirap
1,5 msk balsamvinäger
2 tsk ingefära mald
1 msk tomatpuré
1,5 dl olivolja
5 msk bourbon (whiskey)

Whiskymarinerad oxfilé – gör så här:

  1.  Pressa vitlöken. Blanda alla ingredienser till marinaden i en skål. Häll den över köttet. Täck och låt stå kallt ca 12 timmar.
  2. Torka eventuellt av köttet och salta sparsamt. Grilla 2–4 min på varje sida beroende på biffens tjocklek och gästernas önskemål.
Fler recept med: Fest, Grilla, Kalv, Övrigt