Whiskymarinerad oxfilé

Recept på whiskymarinerad oxfilé. Entrecôte är ett utmärkt alternativ till oxfilé.
Eta Kroon
Foto: Holger Edström

Ingredienser

  • 10 skivor oxfilé - (à 125 g)
  • 1 tsk salt

Marinad

  • 4 vitlöksklyftor
  • 3 msk soja - kinesisk
  • 1,5 msk sirap - ljus
  • 1,5 msk balsamvinäger
  • 2 tsk ingefära - mald
  • 1 msk tomatpuré
  • 1,5 dl olivolja
  • 5 msk bourbon - (whiskey)

Gör så här

  1.  Marinad: Skala och pressa vitlöken. Blanda alla ingredienser till marinaden i en skål. Häll den över köttet. Täck och låt stå kallt ca 12 timmar.

  2. Torka eventuellt av köttet och salta sparsamt. Grilla 2–4 min på varje sida beroende på biffens tjocklek och gästernas önskemål.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 2 Mon Amie muggar. Se erbjudande!