Wasabisill

Recept på wasabisill, en sill med sting. En het lag med wasabi och färsk ingefära.
Allt om Mat

Ingredienser

  • 1 burk inläggningssill - (420 g)
  • 2 dl vatten
  • 3 dl strösocker
  • 1 dl ättiksprit - (12 %)
  • 1 ingefära - bit (ca 15 g)
  • 0,5 wasabi - på tub (à 45 g)

Gör så här

  1. Koka upp vatten och socker och rör tills sockret har löst sig. Låt kallna och tillsätt ättiksprit.

  2. Skölj sillen med kallt vatten och torka den med hushållspapper. Skär den i bitar.

  3. Skala och skär ingefäran i tunna skivor. Lägg sillen i en burk och blanda med wasabi och ingefära. Låt dra i kylskåpet ca 2 timmar.

  4. Häll över lagen och låt stå kallt 2 dygn.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 2 Mon Amie muggar. Se erbjudande!