00000

Hemligheten med detta recept är wasabismöret. Ett optimalt tillbehör att ha på lut i frysen och använda till grillade rätter med kött eller fisk.

För 4 personer

Ingredienser

600 g fläskkarré, i skivor utan ben
1 tsk salt
2 krm svartpeppar, nymald
2 tsk rapsolja

Wasabismör:

50 g smör, rumsvarmt
1 tsk wasabipasta
2 msk persilja, finhackad
1 krm salt

Tillbehör:

250 g risnudlar
50 g salladslök, finstrimlad

20 minuter

Wasabikarré – gör så här:

 

  1. Kryddsmör: Blanda smör med wasabi, persilja och salt. Rulla in i en bit smörpapper till en korv och lägg i frysen.
  2.  Ta ut köttet ur kylskåpet i god tid innan det ska grillas. Det blir bäst om det är rumsvarmt när det läggs på grillen.
  3. Krydda karréskivorna med salt och peppar och grilla på inte alltför hög värme ca 5 min på varje sida beroende på hur tjocka skivorna är. Låt skivorna vila 1 minut innan de serveras med nykokta nudlar, strimlad salladslök och en skiva wasabismör på toppen.