30 minuter + 3 timmar i frys
Wasabihalstrad lax med yuzumajonnäs — gör så här:
- Lägg laxen i frysen och låt den bli genomfryst. Ta ut och låt den tina något.
- Mixa wasabinötterna till ett fint smul. Vänd laxen i hälften av smulet. Stek laxen runt om i olja ca 20 sekunder på varje sida i en het stekpanna. Strö över flingsalt och vänd fisken i resterande wasabismul. Skär laxen i 1–2 cm tjocka skivor. Lägg dem med snittytan ner på ett fat.
- Skala, kärna ur och fintärna gurkan. Ansa och finstrimla salladslöken. Blanda gurka och lök med vinäger och socker.
- Rör ihop majonnäsen med yuzun. Krydda med salt och peppar.
- Spritsa eller klicka på majonnäsen. Strö över gurksallad och furikake.
Recept av Petra Pettersson och Cecilia Lundin