00000

För 12 bitar

Ingredienser

200 g digestivekex, gärna osötade
75 g smör

Fyllning

3 gelatinblad
300 g philadelphiaost
3 dl crème fraiche
0,5 burk wasabipasta, (à 45 g)
0,75 tsk salt

Garnering

200 g löjrom

1. Krossa kexen i en matberedare. Smält smöret och blanda med kexsmulorna. Tryck ut blandningen i ett jämnt lager i en form med löstagbar kant, ca 24 cm i diameter, och ställ i kylen.
2. Lägg gelatinbladen i kallt vatten ca 5 min. Vispa samman ost och creme fraiche till en slät smet. Smaksätt med wasabi och salt. Värm lite av wasabismeten i en kastrull tillsammans med gelatinbladen. Rör ner blandningen i resten av smeten.
3. Häll smeten i formen och jämna till ytan. Ställ i kylen ca 2 timmar tills cheesecaken stelnat.
4. Bred på löjrom vid servering.