44444

Wasabi- och sesamgrillad tonfisk med melon- och avokadosallad är en festlig sommarrätt. Det är viktigt att inte grilla tonfisk för länge, då blir fiskköttet torrt och tråkigt. 1 minut räcker.  

För 4 personer:

Ingredienser

600 g tonfiskfilé, i bit, ASC- eller MSC-märkt
1 msk olivolja
2 tsk sesam- och wasabikrydda, Santa Maria
0,5 tsk salt

Sallad:

500 g galiamelon
500 g vattenmelon
300 g fetaost
2 avokador
1 msk olivolja
1 krm svartpeppar, nymald

Tillbehör:

1 lime
1 kruka koriander
1 kruka mynta

20 minuter + tid på grillen

Wasabi- och sesamgrillad tonfisk med melon- och avokadosallad – gör så här:

  1. Skär tonfisken i två tjocka bitar. Skär varje bit mitt itu så att det bildar fyra avlånga bitar. Blanda bitarna med olja och panera i kryddblandningen. Krydda med salt.
  2. Grilla tonfisken direkt över glöd ca 1 minut på varje sida.
  3. Sallad: Skala, kärna ur och skär melonen i bitar. Bryt fetaosten i bitar. Halvera avokadon och tärna den. Blanda melon och avokado med olja och lägg på tallrikar. Krydda med peppar. Toppa med skivad tonfisk och fetaost. Garnera med limeklyftor och örter.