Wasabi- och limemajonnäs

Vet du hur enkelt det är att göra egen majonnäs? Testa det här receptet, du kommer aldrig behöva köpa färdig ­majonnäs igen.
Allt om Mat

Ingredienser

  • 1 ägg
  • 1 tsk dijonsenap
  • 2 tsk wasabi
  • 2 msk vitvinsvinäger
  • 3 dl rapsolja
  • 1 lime - rivet skal
  • 1 krm salt
  • 0,5 krm svartpeppar - nymald

Gör så här

  1. Häll alla ingredienser förutom limeskal, salt och peppar i en hög smal bunke. Mixa ordentligt med mixerstav upp och ner tills du får en tjock majonnäs. Smaksätt med limeskal, salt och peppar.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 2 Mon Amie muggar. Se erbjudande!