00000

Recept på wallenbergare på fisk. Gör enkla fiskbiffar med dillsmak och servera med wallenbergarens klassiska tillbehör potatismos och gröna ärter. Skär potatisen i små bitar om du har bråttom!

För 4 personer

Ingredienser

400 g sejfilé fryst, halvtinad
2,5 tsk salt (1 tsk + 1,5 tsk)
2 krm vit- eller svartpeppar (1 krm + 1 krm)
1 dl matlagningsgrädde
2 msk dill hackad
0,5 dl ströbröd
2 msk smör (1 msk + 1 msk)
600 g mjölig potatis
2-3 dl mjölk

Tillbehör:

300 g gröna ärter
2 msk smör

Gör så här:

  1. Skär fiskblocket i små bitar. Mixa tillsammans med salt, peppar, matlagningsgrädde och dill.
  2. Forma 8 biffar, vänd dem i ströbröd. Stek biffarna i 1 msk smör på medelvärme 4–5 min per sida.
  3. Skala och koka potatisen mjuk. Stöt eller mosa den tillsammans med 1 msk smör och mjölken. Salta och peppra. Servera med gröna ärter och lite smält smör.