Recept på Waldorfsallad. Waldorfsallad passar bra att servera till rökt kött till exempel ankbröst eller kallrökt lax.
För 4-6 personer:
Ingredienser
300 g
rotselleri
50 g
valnötter
1
äpple, rött
3 msk
majonnäs
2 msk
gräddfil
1 krm
salt
0,5 krm
vitpeppar, nymald
Garnering:
valnötter
20 minuter
Skala och finstrimla rotsellerin. Koka strimlorna i lättsaltat vatten ca 2 min. Ta upp och lägg dem genast i iskallt vatten så att kokningen avstannar. Låt sellerin rinna av.
Grovhacka nötterna. Kärna ur och strimla äpplena.
Blanda selleri, valnötter, äpple, majonnäs och gräddfil. Krydda med salt och peppar. Garnera med valnötter.
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till
dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.