Waldorfsallad med knaperstekt majskycklingfilé och Sivans Svecia

Recept på Waldorfsallad med knaperstekt majskycklingfilé. Låt kycklingskinnet sitta kvar när du steker, det bidrar med mycket smak. Servera med ett franskt surdegsbröd.
Allt om Mat

Ingredienser

  • 80 g valnötter
  • 4 stjälkselleri
  • 2 äpplen - syrliga gröna
  • 2 rosésalladshuvuden
  • 2 endiver
  • 1 romansalladshuvud
  • 500 g majskycklingfiléer
  • 3 msk olivolja
  • 2 tsk flingsalt
  • 2 krm svartpeppar - nymald

Dressing

  • 1 dl turkisk yoghurt
  • 1 dl majonnäs
  • 1 msk citron - pressad
  • 2 msk vatten
  • 1 - 11.5 msk salt
  • 0,5 krm vitpeppar - nymald

Tillbehör

  • 200 g Sivans Sveciaost - (lagrad Svecia)

Gör så här

  1. Rosta valnötterna i torr panna.

  2. Skiva sellerin grovt på snedden. Kärna ur äpplena och skär dem i tunna skivor.

  3. Riv salladen i mindre bitar. Lägg bladen i iskallt vatten för att bli krispiga. Låt rinna av på handduk eller i en salladsslunga.

  4. Blanda alla ingredienser till dressingen.

  5. Stek kycklingfiléerna i olja i stekpanna tills innertemperaturen är 68°, ca 10 min. Salta och peppra. Skära kycklingen i ca 1 cm tjocka skivor.

  6. Vänd salladsblad, selleri och äpple i hälften av dressingen och lägg upp på tallrikar så att de bildar en sol.

  7. Fördela  kycklingen på salladen. Garnera med valnötter och rejäla bitar ost. Ringla över lite extra dresssing och servera genast.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

8 nr av Allt om Mat + 4 champagneglas från Iittala. Se erbjudande!