00000

För 6 person(er)

Ingredienser

2 humrar, kokta
75 g sidfläsk, lättrökt
2 bröd, skivor, kantskuret, vitt
0,5 msk smör
0,5 msk olja
0,5 dl pistaschnötter, skalade
0,5 dl pinjenötter
1 rucolasallad, kruka
1 romansallad, kruka
0,5 dl sultanrussin

Dressing

1 ägg
1 äggula
1 tsk vitvinsvinäger
2 tsk fransk senap
1 dl rapsolja
1 dl olivolja
1 tsk kycklingfond, koncentrerad
1 krm salt
1 krm peppar, nymald
1 msk schalottenlök, finhackad
0,5 vitlök, klyfta, finhackad
1 dl parmesan, finriven, färsk
2 msk gräslök, finhackad

1. Dressing: Lägg det hela ägget i kokande vatten och koka 3 min.
Gröp ur det direkt i en skål. Tillsätt äggula, vinäger och senap. Tillsätt oljan droppvis under vispning eller kör med mixerstav.
Smaka av med kycklingfond, salt, peppar, lök, vitlök och parmesanost.
2. Skär fläsk och bröd i små tärningar. Knaperstek fläsket och stek brödet ljusbrunt i hälften olja och hälften smör till krutonger.
Rosta nötterna i torr panna på medelstark värme. Passa noga.
3. Klyv hummern på längden med vass kniv. Plocka bort den skalliknande magsäcken som finns framtill i varje halva. Ta ut allt kött, rommen och smöret som sitter i främre delen av halvan.
Skrapa väl. Knäck klor och leder med baksidan av en kraftig kniv eller med nötknäppare. Ta ut klorna hela. Riv romansalladen i mindre bitar.                                    4. Blanda ner gräslöken i dressingen. Blanda roman- och rucolasallad med 1 msk av dressingen. Lägg upp den på tallrikar. Fördela hummerbitar, nötter, russin, fläsk och krutonger över. Garnera med lite dressing.

Fler recept med: Fläskkött, Övrigt, Sallader, Skaldjur