Wagners hummersallad

Allt om Mat

Ingredienser

  • 2 humrar - kokta
  • 75 g sidfläsk - lättrökt
  • 2 bröd - skivor, kantskuret, vitt
  • 0,5 msk smör
  • 0,5 msk olja
  • 0,5 dl pistaschnötter - skalade
  • 0,5 dl pinjenötter
  • 1 rucolasallad - kruka
  • 1 romansallad - kruka
  • 0,5 dl sultanrussin

Dressing

  • 1 ägg
  • 1 äggula
  • 1 tsk vitvinsvinäger
  • 2 tsk fransk senap
  • 1 dl rapsolja
  • 1 dl olivolja
  • 1 tsk kycklingfond - koncentrerad
  • 1 krm salt
  • 1 krm peppar - nymald
  • 1 msk schalottenlök - finhackad
  • 0,5 vitlök - klyfta, finhackad
  • 1 dl parmesan - finriven, färsk
  • 2 msk gräslök - finhackad

Gör så här

  1. Dressing: Lägg det hela ägget i kokande vatten och koka 3 min. Gröp ur det direkt i en skål. Tillsätt äggula, vinäger och senap. Tillsätt oljan droppvis under vispning eller kör med mixerstav. Smaka av med kycklingfond, salt, peppar, lök, vitlök och parmesanost.

  2. Skär fläsk och bröd i små tärningar. Knaperstek fläsket och stek brödet ljusbrunt i hälften olja och hälften smör till krutonger. Rosta nötterna i torr panna på medelstark värme. Passa noga.

  3. Klyv hummern på längden med vass kniv. Plocka bort den skalliknande magsäcken som finns framtill i varje halva. Ta ut allt kött, rommen och smöret som sitter i främre delen av halvan. Skrapa väl. Knäck klor och leder med baksidan av en kraftig kniv eller med nötknäppare. Ta ut klorna hela. Riv romansalladen i mindre bitar.

  4. Blanda ner gräslöken i dressingen. Blanda roman- och rucolasallad med 1 msk av dressingen. Lägg upp den på tallrikar. Fördela hummerbitar, nötter, russin, fläsk och krutonger över. Garnera med lite dressing.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 2 Mon Amie muggar. Se erbjudande!