Waffle-s’mores med smält choklad

Här har vi bytt ut kakorna mot våfflor. Använd gärna en riktigt god och tunn choklad så att den hinner smälta. Den med havssalt från Lindt är vår favorit.
Lisa Eisenman Frisk
Monica Eisenman
Foto: Helen Pé

Ingredienser

  • 1 dl vatten
  • 1 dl mjölk
  • 2 dl vetemjöl
  • 0,75 tsk hjorthornssalt
  • 0,25 tsk salt
  • 1 tsk strösocker
  • 75 g smör - + 25 g

Fyllning

  • 16 marshmallows
  • 100 g choklad - mörk, eller mjölkchoklad

Gör så här

  1. Smält 75 g smör och låt det svalna. Vispa ihop vatten, mjölk, mjöl, socker,  hjorthornssalt och salt. Tillsätt det smälta smöret och vispa till en slät smet.

  2. Värm ett våffeljärn och pensla båda ytorna med 25 g smör. Grädda smeten i fyra omgångar till gyllene våfflor. Bryt våfflorna i hjärtan.

  3. Fyllning: Grilla marshmallows gyllenbruna på spett över varm glöd – gärna långsamt så att de hinner bli mjuka inuti. Lägg dem sedan mellan två våffelhjärtan tillsammans med en bit choklad och tryck ihop. Servera dem direkt.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

8 nr av Allt om Mat + 4 champagneglas från Iittala. Se erbjudande!