00000

Bröden är godast när de är nybakade. Det går bra att frysa dem. Värm dem i så fall i ugnen när de ska serveras. För den som vill baka lite grövre bröd går det bra att byta ut några dl av vetemjölet mot en grövre sort.

För 3 bröd

Ingredienser

50 g jäst, 1 paket
5 dl vatten, 37°
1 msk olivolja
2 tsk salt
13 dl vetemjöl

1. Rör ut jästen i lite av vattnet. Tillsätt resten av vattnet, olja och salt. Arbeta in ca 13 dl av mjölet till en smidig deg. Låt jäsa under bakduk 1 timme.
2. Sätt ugnen på 225°. Häll upp degen på ett mjölat bakbord och dela den i 3 delar. Forma till längder, vrid dem och lägg dem på en bakplåt med bakplåtspapper. Låt jäsa ca 20 minuter under bakduk.
3. Grädda mitt i ugnen ca 25 minuter. Låt svalna på galler. Servera bröden ljumma med vitlökssmör.

Fler recept med: Bakning, Fest, Gourmet och lyx, Matbröd