Vridna baconbröd

Bröd med bacon. För att brödet ska bli riktigt luftigt ska degen helst knådas i hushållsassistent. Knåda den annars så länge du orkar!
Allt om Mat

Ingredienser

  • 1 pkt bacon - (140 g)
  • 1 msk rapsolja
  • 5 dl vatten
  • 50 g jäst
  • 1,5 tsk salt
  • 10,5 dl vetemjöl special - (630 g)
  • 3 persiljakvistar
  • 5 kvistar timjan
  • 10 crostini - (Zeta)
  • 2 tsk paprikapulver
  • 0,5 krm svartpeppar - nymald
  • 1 tsk flingsalt

Gör så här

  1. Knaperstek baconet i olja. Spara fettet och lägg baconet på hushållspapper för att torka.

  2. Sila baconfettet och blanda med vattnet, värm till 37°.

  3. Smula jästen i en bunke. Häll på baconvattnet och salt.

  4. Tillsätt mjölet och arbeta degen ca 15 min i hushållsassistent. Låt jäsa övertäckt ca 45 min.

  5. Finhacka örterna och baconet till ett smul. Mortla crostini grovt och blanda med ört- och baconsmulet. Tillsätt paprikapulver, peppar och salt.

  6. Sätt ugnen på 275°. Baka ut degen till 6 baguetter, ca 30 cm långa, på mjölad arbetsbänk. Vrid och snurra bröden i ört- och bacon-blandningen. Lägg baguetterna på plåtar med bakplåtspapper. Låt jäsa övertäckta ca 20 min.

  7. Grädda mitt i ugnen ca 3 min. Släng in 1/2 dl vatten, stäng luckan och grädda bröden ytterligare ca 5 min. Låt svalna på galler.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 2 Mon Amie muggar. Se erbjudande!