Vongoleramen med rostad majs och citron
Ingredienser
- 1 sats ramenbuljong - (se recept, men byt ut fläsket mot en hel kyckling)
- 1 sats äggnudlar - (se recept)
- 1 kg vongolemusslor
- 2 majskolvar - färska
- 1 msk rapsolja
- 6 salladslökar
- 1 citron
- 2 tsk svartpeppar - mortlad
Gör så här
-
Koka buljongen enligt grundreceptet, men byt ut fläsket mot en hel kyckling och hoppa över att rosta kycklingen för kokning.
-
Tillaga nudlarna enligt grundreceptet.
-
Lägg musslorna i kallt vatten ca 30 min, så att eventuella sandkorn rinner ut. Kasta bort de musslor som är trasiga och de som inte är stängda.
-
Skär av majsen från kolvarna. Rosta i olja i en het stekpanna.
-
Sila över buljongen i en kastrull. Lägg i musslorna och koka ca 5 min, tills de öppnats. Kasta de musslor som inte öppnats.
-
Koka nudlarna i vatten ca 3 min. Lägg dem i djupa skålar. Häll på buljong och musslor. Toppa med majs, strimlad lök, citronskivor och peppar.
Ramen – fler recept
-
Tantanmen chashu pork ramen
-
Buljong blandad med fermenterad chili- och bönpasta och sesampasta, med grissida eller karré där köttet får bräsera i kryddor under lång tid i ugnen/spisen. HÄR ÄR RECEPTET.
-
Crispy tofu ramen
-
Vegetarisk ramen med friterad tofu! HÄR ÄR RECEPTET.
-
Kimchiramen med sojamarinerad fläskfärs
-
Om buljong och nudlar är klara går det snabbt att laga kimchi-ramen. HÄR ÄR RECEPTET.