Vongoleramen med rostad majs och citron

Skölj vongolemusslorna ordentligt i kallt vatten så att sandkornen försvinner.
Tove Nilsson
Vongoleramen med rostad majs och citron
Vongoleramen med rostad majs och citron Foto: Charlie Drevstam

Ingredienser

  • 1 sats ramenbuljong - (se recept, men byt ut fläsket mot en hel kyckling)
  • 1 sats äggnudlar - (se recept)
  • 1 kg vongolemusslor
  • 2 majskolvar - färska
  • 1 msk rapsolja
  • 6 salladslökar
  • 1 citron
  • 2 tsk svartpeppar - mortlad

Gör så här

  1. Koka buljongen enligt grundreceptet, men byt ut fläsket mot en hel kyckling och hoppa över att rosta kycklingen för kokning.

  2. Tillaga nudlarna enligt grundreceptet.

  3. Lägg musslorna i kallt vatten ca 30 min, så att eventuella sandkorn rinner ut. Kasta bort de musslor som är trasiga och de som inte är stängda.

  4. Skär av majsen från kolvarna. Rosta i olja i en het stekpanna.

  5. Sila över buljongen i en kastrull. Lägg i musslorna och koka ca 5 min, tills de öppnats. Kasta de musslor som inte öppnats.

  6. Koka nudlarna i vatten ca 3 min. Lägg dem i djupa skålar. Häll på buljong och musslor. Toppa med majs, strimlad lök, citronskivor och peppar.

Ramen – fler recept

  1. Tantanmen chashu pork ramen

  2. Buljong blandad med fermenterad chili- och bönpasta och ­sesampasta, med grissida eller karré där köttet får bräsera i kryddor under lång tid i ugnen/spisen. HÄR ÄR RECEPTET.

  3. Crispy tofu ramen

  4. Vegetarisk ramen med friterad tofu! HÄR ÄR RECEPTET.

  5. Kimchiramen med sojamarinerad fläskfärs

  6. Om buljong och nudlar är klara går det snabbt att laga kimchi-ramen. HÄR ÄR RECEPTET.

Vongoleramen med rostad majs och citron

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

8 nr av Allt om Mat + 4 champagneglas från Iittala. Se erbjudande!