I annonssamarbete med BONG TOUCH OF TASTE

00000

Till fiskrätten passar det bra med en fräsch vitvinsås med timjan. För att få ännu mer smak på såsen kan du tillsätta grädde innan servering.

För 4 portioner

Ingredienser

2 schalottenlökar, skivade
1 liten palsternacka, grovhackad
2 kvistar timjan (gärna färsk)
1/2 lagerblad
3 dl vitt vin
2 msk Bong Touch of Taste Fiskfond
2 dl vatten
4 dl grädde
2 msk

Vitvinsås med timjan

 

1. Fräs lök och palsternacka i smör på medelstark värme utan att det tar färg.

2. Tillsätt kryddorna och vinet. Reducera till cirka hälften återstår.

3. Häll i fond, vatten och grädde. Reducera tills cirka 3 dl återstår. Såsen skall kokas till grädden får en ”knäckig” smak.

4. Smaka av med salt och nymald vitpeppar. Red eventuellt av till önskad konsistens med lite majsstärkelse utrört i vatten.

Tips! Vänd ner 1 dl vispad grädde i såsen innan servering.