Vitlökssvängda bondbönor

Recept på vitlökssvängda bondbönor - fantastiskt gott! Bondbönor liksom många andra bönor måste alltid kokas, så att de giftiga lektinerna som finns i råa bönor, försvinner.
Allt om Mat

Ingredienser

  • 2 tsk salt
  • 1 krm salt
  • 2 msk smör
  • 1 l vatten
  • 1 vitlök - klyfta
  • 1 kg bondbönor - färska, orensade

Gör så här

  1. Öppna skidan och ta ut de små  bönorna (sprita). Släng skidan.

  2. Förväll bönorna i kokande, saltat vatten 2-3 minuter. Häll av vattnet. Spola dem snabbt i kallt vatten.

  3. Skala bort det tunna skalet. Kvar är då ca 5 dl bönor.

  4. Smält smöret i en kastrull. Blanda ner pressad vitlök och salt.

  5. Blanda ner ärterna i smöret och rör runt precis före serveringen.

  6. Gott till grillat kött, t ex karré och jordärtskocksgratäng med curry.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 2 Mon Amie muggar. Se erbjudande!