Vitlöksstekta räkor med citron- och myntabulgur

Mynta kan variera ganska mycket i smak, så prova dig fram.
Allt om Mat

Ingredienser

  • 1 kg räkor - med skal
  • 3 dl bulgur
  • 1 tsk salt
  • 1 citron
  • 0,5 dl olivolja - + lite extra
  • 2 krm svartpeppar - grovmald
  • 1 mynta - kruka
  • 4 vitlöksklyftor
  • 1 tsk flingsalt

Gör så här

  1. Skala räkorna.

  2. Koka bulgurn med salt enligt anvisningarna på förpackningen. Pressa saften ur halva citronen. Blanda citronsaften med 1/2 dl olivolja och peppar. Finstrimla myntan. Häll dressingen över bulgurn och vänd i myntan.

  3. Skala och skiva vitlöksklyftorna. Stek vitlöken under omrörning i 2 msk olivolja i en stekpanna tills den fått fin färg. Tillsätt räkorna och fräs hastigt med vitlöken 1 minut.

  4. Strö över flingsalt. Servera räkorna genast med citron- och myntabulgurn samt resten av citronen skuren i klyftor.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

8 nr av Allt om Mat + 4 champagneglas från Iittala. Se erbjudande!