1. Skala räkorna.
2. Koka bulgurn med salt enligt anvisningarna på förpackningen. Pressa saften ur halva citronen. Blanda citronsaften med 1/2 dl olivolja och peppar. Finstrimla myntan. Häll dressingen över bulgurn och vänd i myntan.
3. Skala och skiva vitlöksklyftorna. Stek vitlöken under omrörning i 2 msk olivolja i en stekpanna tills den fått fin färg. Tillsätt räkorna och fräs hastigt med vitlöken 1 minut.
4. Strö över flingsalt. Servera räkorna genast med citron- och myntabulgurn samt resten av citronen skuren i klyftor.
Vitlöksstekta räkor med citron- och myntabulgur
Mynta kan variera ganska mycket i smak, så prova dig fram.
För 4 person(er)
Ingredienser
1 kg | räkor, med skal |
3 dl | bulgur |
1 tsk | salt |
1 | citron |
0,5 dl | olivolja, + lite extra |
2 krm | svartpeppar, grovmald |
1 | mynta, kruka |
4 | vitlöksklyftor |
1 tsk | flingsalt |