44444

Till vitlöksstekta king prawns med baba ganoush och dressad sallad lagas auberginen snabbt i mikron. Har du inte mikrovågsugn kan du ugnsbaka auberginen under folie.

För 4 personer:

Ingredienser

1 aubergine, stor (400 g)
1 msk tahini, sesampasta
1 msk olivolja, + 1 msk + 1 msk
0,5 tsk flingsalt, + 0,5 tsk + 1 krm
1 krm svartpeppar, nymald, + 1 krm
12 king prawns, skalade (ca 150 g), MSC- eller Krav-märkta
1 vitlöksklyfta
50 g salladsmix, gärna småbladig
1 msk balsamvinäger, vit

15 minuter

King prawns med baba ganoush – gör så här:

  1. Skala auberginen. Skär den i tärningar och lägg i en skål. Täck kålen med plastfolie. Tillaga på full effekt ca 5 min i mikron. Mosa auberginen med gaffel och blanda med tahini, 1 msk olja, 1/2 tsk flingsalt och 1 krm peppar.
  2. Blanda räkorna med 1 msk olja. Skala och pressa i vitlöken. Stek räkorna ca 1 minut på högsta värme i en stekpanna. Krydda med 1/2 tsk flingsalt och 1 krm peppar.
  3. Vänd ihop salladen med 1 msk olja, vinäger och 1 krm flingsalt.
  4. Fördela baba ganoushen på små tallrikar. Toppa med räkor och sallad.
Fler recept med: Fisk, Förrätter, Fredagsmat, Skaldjur