00000

I Spanien träffas man ofta efter jobbet och delar några tapas (smårätter) och ett glas sherry. Jag har valt att göra två lite större smårätter för att man ska bli mätt men som ändå ger känsla av fredagsfest.

För 4 person(er)

Ingredienser

1 kg räkor, med skal, färska eller frysta tinade
3 vitlöksklyftor, hackade
2 msk smör

Bruschetta:

2 ciabatta
1 vitlöksklyfta
4 tomater
0,5 basilika, i kruka
1 tsk salt
2 krm peppar
1 msk olivolja
1 rucola, i kruka

Vitlöksräkor och tomatbruschetta — gör så här:

  1.  Bruschetta: Dela bröden mitt itu på längden och rosta dem i ugn eller brödrost. Gnid de varma bröden med 1 delad vitlöksklyfta. Lägg på fat.
  2. Tärna tomaterna, hacka basilikan och blanda med salt, peppar och olivolja. Vänd i rucolasalladen.
  3. Hetta upp en stekpanna, lägg i smör och hackad vitlök. Tillsätt räkorna och vänd dem ett par gånger så att det blir lätt varma.
  4. Lägg upp tomatsalladen på bröden och servera med de varma vitlöksräkorna.