Vitlöksräkor med saffranstagliatelle

Tänk att något så enkelt kan vara så fantastiskt gott. Denna heta rätt med räkor är en favorit hos familjen och dessutom en fröjd för ögat.
Allt om Mat

Ingredienser

  • 500 g räkor
  • 3 msk olivolja - + 1 msk
  • 3 vitlök - klyftor
  • 1 msk basilika - finstrimlad
  • 1 paprika - röd
  • 1 spansk peppar (chili) - röd
  • 150 g sockerärter
  • 80 g rucolasallad
  • 2 krm salt
  • 1 krm svartpeppar - nymald

Tillbehör

  • tagliatelle
  • 0,5 g saffran
  • parmesan - hyvlad

Gör så här

  1. Skala räkorna och blanda dem med 3 msk olivolja, pressad vitlök och basilika. Sätt på en kastrull med pastavatten, salta och häll i saffran.

  2. Kärna ur paprika och spansk peppar. Skär paprikan i bitar och strimla den spanska pepparn.

  3. Hetta upp 1 msk olivolja i en panna och stek hastigt sockerärtor, paprika och spansk peppar. Ta pannan från värmen och blanda ner räkor och rucolasalladen. Salta och peppra.

  4. Koka tagliatelle enligt anvisningar på förpackningen. Servera med parmesanost.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 2 Mon Amie muggar. Se erbjudande!