00000

Vitlöksmarinerad grillad svamp är enkelt och så gott! Perfekt tillbehör till kött. Vitlöken lyfter svampen till lyxiga höjder.  

För 6 personer:

Ingredienser

750 g svamp, blandad, t ex skogschampinjoner, ostronskivling, karljohansvamp
3 + 2 msk olivolja
2 vitlöksklyftor
1,5 tsk flingsalt
2 krm svartpeppar, nymald

10 minuter + tid för stekning

Vitlöksmarinerad grillad svamp – gör så här:

  1. Blanda svampen med 3 msk olja i en skål. Lägg svampen på grillen och grilla på indirekt värme tills den fått fin färg, eller stek den i en het stekpanna.
  2. Skala och finhacka vitlöken och blanda med 2 msk olja. Vänd ihop svamp, vitlöksolja, flingsalt och peppar och lägg upp på ett fat.
Fler recept med: Italienskt, Svamp, Tillbehör, Veganskt