Vitlöksmarinerad grillad svamp  

Vitlöksmarinerad grillad svamp är enkelt och så gott! Perfekt tillbehör till kött. Vitlöken lyfter svampen till lyxiga höjder.  
Petra Lindstrand
Foto: Anna Kern

Ingredienser

  • 750 g svamp - blandad, t ex skogschampinjoner, ostronskivling, karljohansvamp
  • 3 msk olivolja - + 2 msk
  • 2 vitlöksklyftor
  • 1,5 tsk flingsalt
  • 2 krm svartpeppar - nymald

Gör så här

  1. Blanda svampen med 3 msk olja i en skål. Lägg svampen på grillen och grilla på indirekt värme tills den fått fin färg, eller stek den i en het stekpanna.

  2. Skala och finhacka vitlöken och blanda med 2 msk olja. Vänd ihop svamp, vitlöksolja, flingsalt och peppar och lägg upp på ett fat.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

8 nr av Allt om Mat + 4 champagneglas från Iittala. Se erbjudande!