Vitlöksinlagd gurka

En bland hundratals grönsaksinläggningar. Den här vitlöksinlagda gurkan går snabbt och lätt att göra och svalkar bra till heta rätter.
Allt om Mat

Ingredienser

  • 0,5 gurka
  • 2 tsk salt
  • 3 vitlöksklyftor - skivade
  • 2 msk majsolja

Gör så här

  1. Skiva gurkan tunt, ev med osthyvel, eller skär i tunna klyftor. Blanda med saltet och låt stå ca 15 minuter eller tills gurkan mjuknat.

  2. Skölj gurkan väl i kallt vatten så att sältan mildras men inte försvinner helt. Smaka av.

  3. Lägg gurkan i en skål med skivad vitlök och olja.

  4. Låt stå minst 30 minuter i kylen före servering.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 2 Mon Amie muggar. Se erbjudande!