Vitlöksfrästa räkor

Recept på vitlöksfrästa räkor. Hela stora räkor med skal finns frysta och MSC-märkta. Glöm inte brödet, som är gott att suga upp oljan med.

För 4-6 personer:

Ingredienser

3 vitlöksklyftor eller 1 king solo-vitlök
0,5 dl olivolja
1 msk smör
500 g King Prawns ekologiska, tinade
1 tsk paprikapulver rökt, spanskt
2 msk persilja slätbladig, hackad
1 msk citron pressad

Tillbehör:

bröd

20 minuter

Vitlöksfrästa räkor – gör så här:

  1. Skala och skiva vitlöksklyftorna och fräs dem lätt i olja och smör i en stor stekpanna.
  2. Lägg ner räkorna och stek dem ca 5 min under omrörning. Krydda med paprikapulver och blanda i persilja. Pressa över citronsaft. Servera med bröd. 

 

Fler recept med: Övrigt, Skaldjur, Smårätter, Spanskt