1. Ansa och skölj svampen om det behövs. Skär champinjonerna i bitar, strimla ostronskivlingen dela shiitaken. Skala och skiva vitlöken. Dela skinkan i bitar.
2. Fräs svamp, vitlök och skinka i oljan, 5–10 min. Blanda i oregano och pasta och låt allt bli genomvarmt. Servera med parmesanost och sallad.
Vitlöksdoftande pasta med svamp och skinka
Den här pastan smakar bäst med blandade svampsorter. Med färdigkokt pasta blir rätten extra snabblagad.
För 4 person(er)
Ingredienser
300 g | pasta, 4 port, kokt |
1 l | blandsvamp, t ex skogschampinjoner, ostronskivling, shiitake |
1 | vitlöksklyfta |
4 | skinka, lufttorkad, 4-5 skivor |
1 msk | olivolja |
2 msk | oreganoblad, eller 1 tsk torkad oregano |
Tillbehör
4 msk | parmesanost, färskriven |
1 | sallad |