Vitlökscrème fraiche med gurka

Vit, frisk och sval. God såväl till det grillade köttet som till bakade rödbetor och barbecue-grönsakerna. Receptet är till för ca 25 personer på buffé.
Allt om Mat

Det här behövs

  • 8 dl crème fraiche
  • 2 msk vitlök - pressad
  • 1 gurka - färsk
  • 1 msk salt

Gör så här

  1. Blanda crème fraiche med vitlök. Låt mogna några timmar eller från en dag till nästa.

  2. Klyv gurkan, dra ur kärnorna med en tesked.

  3. Grovriv gurkan, blanda det rivna med salt och lägg att rinna av under lätt press någon timme i ett durkslag.

  4. Blanda gurkan med crème fraichen inför serveringen.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 2 Mon Amie muggar. Se erbjudande!