Vitlökscrème

Crèmen påminner om aioli men utan äggulor. Den måste göras i matberedare och kan lätt skära sig. Görs den med riktigt ljus olja blir den riktigt vit. Den står sig fint minst en vecka. Serveras även till grillat och råbiff.
Allt om Mat

Ingredienser

  • 8 vitlök - klyftor
  • 1,5 msk citron - pressad, saft
  • 0,5 tsk salt
  • 3 dl rapsolja - gärna Änglamarks

Gör så här

  1. Skala vitlöken och frys den. Ta vitlöksklyftorna ur frysen och hacka dem grovt. Lägg i mixer med citronsaft och salt.

  2. Kör mixern och droppa försiktigt i oljan. Stanna och skrapa ner från kanten lite då och då. Fortsätt häll i olja tills crèmen fått en vit färg och tjocknat till majonnäsliknande konsistens. Kör inte för längre för då kan den skära sig. Kan tunnas lite med kallt vatten.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 2 Mon Amie muggar. Se erbjudande!