00000

Servera fisken med couscous smaksatt med basilika och rostade pinjenötter.

För 2 person(er)

Ingredienser

3 tomater, ev 4 st
1 krm rapsolja
2 fiskfiléer, a 150 g
0,5 lime
1 tsk salt
1 krm svartpeppar, nymald
4 vitlöksklyftor, skivade
1 msk timjanblad
1 tsk olivolja

Tillbehör

1 dl couscous
0,5 lime, finstrimlat skal, välborstad
9 basilikablad
1 msk pinjenötter, rostade

Garnering

1 knippa salladsblad, limeklyftor

1. Sätt ugnen på 175°. Skiva tomaterna i ca 1 cm tjocka skivor och lägg dem på ett ugnssäkert fat penslat med lite rapsolja. Krydda med hälften av saltet och pepparn. Sätt fatet mitt i ugnen och låt stå ca 20 min.
2. Öka ugnstemperaturen till 200°. Lägg fiskfiléerna på tomatbädden. Pressa över lime, salta och peppra. Strö över vitlök och timjanblad. Ringla över olivolja. Stek mitt i ugnen tills fisken är klar, 10–15 min.
3. Koka couscousen enligt anvisning på förpackningen. Blanda med limeskal, basilika och pinjenötter.
4. Servera fisken med couscous. Garnera med salladsblad och limeklyftor.