00000

Servera fisken med couscous smaksatt med basilika och rostade pinjenötter.

För 2 personer:

Ingredienser

2 fiskfiléer, (à 150 g)
3 tomater
1 krm rapsolja
0,5 + 0,5 tsk salt
0,5 + 0,5 krm svartpeppar, nymald
4 vitlöksklyftor
1 msk lime, pressad
1 msk timjan
1 tsk olivolja

Tillbehör:

1 dl couscous
0,5 lime, finstrimlat skal, välborstad
10 basilikablad
1 msk pinjenötter, rostade

Garnering

sallad
limeklyftor

Vitlöksbakad fisk på tomatbädd – gör så här:

  1. Sätt ugnen på 175°. Sk’r tomaterna i ca 1 cm tjocka skivor och lägg dem på ett ugnssäkert fat. Ringla över rapsolja och krydda med 1/2 tsk salt och 1/2 krm peppar. Tillaga mitt i ugnen ca 20 min.
  2. Öka ugnstemperaturen till 200°. Skala och skiva vitlöken. Lägg fiskfiléerna på tomatbädden. Häll över limesaft och krydda med 1/2 tsk salt och 1/2 krm peppar. Strö över vitlök och timjan. Ringla över olivolja. Tillaga mitt i ugnen tills fisken är klar, 10–15 min.
  3. Koka couscousen enligt anvisning på förpackningen. Skölj limen noga i ljummet vatten. Riv skalet. Blanda med couscousen med limeskal, basilika och pinjenötter.
  4. Servera fisken med couscous. Garnera med salladsblad och limeklyftor.