Vitlöks- och rosmarinmarinad till lamm

Här hittar du en riktigt god marinad till lamm: Vitlöks- och rosmarinmarinad. Tänk på att lammet helst ska läggas i sin marinad en dag i förväg.
Allt om Mat

Lamm

 • 1 kg lammytterfilé - renputsad
 • 6 grillpinnar - tunna

Marinad

 • 2 tsk svartpeppar - grovkrossad
 • 2 msk rosmarin - färsk grovhackad
 • 1 citron - finstrimlat skal
 • 3 vitlöksklyftor - finstrimlade
 • 1 dl olivolja

Gör så här

 1. Skär köttet i jämnstora bitar till grillspetten.

 2. Blanda samtliga ingredienser till marinaden i en 3-liters frysplastpåse. Lägg i köttbitarna, blanda om ordentligt, knyt till och låt köttet marinera i kylen till nästa dag.

 3. Hetta upp en stor grill- eller gjutjärnspanna. Fördela lammköttet på grillpinnar (hugg av pinnarna om de är för långa - de måste få plats i pannan).

 4. Salta spetten lätt och pensla med en del av marinaden.

 5. Grilla på ganska hög värme 1-2 minuter på varje sida beroende på köttbitarnas tjocklek, köttet ska helst vara en aning rosa inuti. Servera omgående.

Garanterat mört lammkött

Vill du ha ett garanterat mört lammkött att sätta på spett ska du köpa utskuren färdigputsad ryggfilé. Den säljs ofta färsk och i vakuumförpackning. Det enda du själv behöver göra är att skära den i lagom stora bitar, krydda, smakmarinera och sätta på spett.

Lamm till påsk

Lamm är klassisk påskmat – och det möra köttet blir extra gott i en smakrik marinad. Men lamm är inte det enda måstet på påskbordet  – klicka här för vår stora härliga påskmeny med all mat till påsk du behöver!

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 2 Mon Amie muggar. Se erbjudande!