Vitello tonnato på fläskfilé

00000

Ska egentligen vara kalvfilé som namnet vitello säger men här har vi lagat med fläskfilé som passar lika bra till den goda tonfiskröran.

För 16 bitar

Ingredienser

800 g fläskfilé, putsad
800 g fläskfilé, putsad
1 msk olivolja
1,5 tsk salt
3 krm svartpeppar
185 g tonfisk, i olja
4 msk majonnäs
1 vitlöksklyfta, pressad
1 cocktailkapris, liten burk*à 140 g
100 g paprika, inlagd och strimlad

1. Sätt ugnen på 150°. Bryn fläskfilén i olivoljan. Salta och peppra. Lägg den på ett ugnssäkert fat och stek mitt i ugnen ca 20 minuter eller tills innertemperaturen är 68°. Låt kallna.
2. Kör tonfisk, majonnäs och vitlök i en matberedare. Smaka av med salt och peppar.
3. Skär upp fläskfilén i puckar och garnera med tonfiskcrème, kapris och inlagd paprika.

Fler recept med: Fisk, Fläskkött, Gourmet och lyx