00000

Ska egentligen vara kalvfilé som namnet vitello säger men här har vi lagat med fläskfilé som passar lika bra till den goda tonfiskröran.

För 16 bitar

Ingredienser

800 g fläskfilé, putsad
800 g fläskfilé, putsad
1 msk olivolja
1,5 tsk salt
3 krm svartpeppar
185 g tonfisk, i olja
4 msk majonnäs
1 vitlöksklyfta, pressad
1 cocktailkapris, liten burk*à 140 g
100 g paprika, inlagd och strimlad

1. Sätt ugnen på 150°. Bryn fläskfilén i olivoljan. Salta och peppra. Lägg den på ett ugnssäkert fat och stek mitt i ugnen ca 20 minuter eller tills innertemperaturen är 68°. Låt kallna.
2. Kör tonfisk, majonnäs och vitlök i en matberedare. Smaka av med salt och peppar.
3. Skär upp fläskfilén i puckar och garnera med tonfiskcrème, kapris och inlagd paprika.