Vitello tonnato på fläskfilé

Ska egentligen vara kalvfilé som namnet vitello säger men här har vi lagat med fläskfilé som passar lika bra till den goda tonfiskröran.
Allt om Mat

Ingredienser

  • 800 g fläskfilé - putsad
  • 800 g fläskfilé - putsad
  • 1 msk olivolja
  • 1,5 tsk salt
  • 3 krm svartpeppar
  • 185 g tonfisk - i olja
  • 4 msk majonnäs
  • 1 vitlöksklyfta - pressad
  • 1 cocktailkapris - liten burk*à 140 g
  • 100 g paprika - inlagd och strimlad

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 150°. Bryn fläskfilén i olivoljan. Salta och peppra. Lägg den på ett ugnssäkert fat och stek mitt i ugnen ca 20 minuter eller tills innertemperaturen är 68°. Låt kallna.

  2. Kör tonfisk, majonnäs och vitlök i en matberedare. Smaka av med salt och peppar.

  3. Skär upp fläskfilén i puckar och garnera med tonfiskcrème, kapris och inlagd paprika.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 2 Mon Amie muggar. Se erbjudande!