20 minuter + 1 1/2 timme i ugn
Vitello tonnato för många – gör så här:
- Sätt ugnen på 130°. Krydda köttet runtom med salt och peppar. Bryn steken runtom i smör och 1 msk olja tills den fått fin färg. Lägg steken med stekskyn i en ugnssäker form. Häll vinet i botten av formen.
- Tillaga mitt i ugnen tills köttets innertemperatur är 60°, beräkna ca 1 1/2 timme. Linda in köttet i aluminiumfolie och låt vila. Spara skyn till såsen.
- Sås: Låt tonfisken rinna av. Skölj citronen noga i ljummet vatten. Riv skalet och pressa ut 2 msk saft. Mixa alla ingredienserna till såsen med mixerstav. Späd med skyn från köttet och mixa tills såsen får en slät fin konsistens.
- Stek kapris i 1 msk olja tills den är frasig.
- Skär köttet i tunna skivor. Bred ut tonnatosåsen på ett fat och lägg på köttet. Garnera med kapris, tomater och rucola.