20 minuter + 2 1/2 timmar i frys
Vitchokladdoppade bananmumier – gör så här:
- Skala bananerna. Halvera dem på mitten och sedan på längden. Lägg dem på en skärbräda täckt med bakplåtspapper. Stick in en klubbpinne i nedre delen av varje banan, ca halvvägs in i bananen. Ställ in i frysen i 2–3 timmar tills de är genomfrysta.
- Finhacka chokladen och smält den i mikron eller över ett hett vattenbad. Ta ut bananerna, en åt gången så att de inte tinar, och doppa i chokladen. Låt rinna av och lägg tillbaka dem på bakplåtspappret. Tryck fast ögon på varje banan. Ställ tillbaka i frysen ca 10 min tills chokladen har stelnat.
- Ta bananerna ur frysen och ringla över lite mer smält choklad så att det ser ut som om de är inlindade som en mumie. Ställ tillbaka i frysen tills chokladen har stelnat. Serveras kalla.