3.83.83.83.83.8

Vitchokladdoppade bananmumier är halloweengott. Konsistensen på bananerna blir som sorbet.

För 12 mumier:

Ingredienser

3 bananer
400 g choklad, vit
24 godisögon, små
12 klubbpinnar

20 minuter + 2 1/2 timmar i frys

Vitchokladdoppade bananmumier – gör så här:

  1. Skala bananerna. Halvera dem på mitten och sedan på längden. Lägg dem på en skärbräda täckt med bakplåtspapper. Stick in en klubbpinne i nedre delen av varje banan, ca halvvägs in i bananen. Ställ in i frysen i 2–3 timmar tills de är genomfrysta.
  2. Finhacka chokladen och smält den i mikron eller över ett hett vattenbad. Ta ut bananerna, en åt gången så att de inte tinar, och doppa i chokladen. Låt rinna av och lägg tillbaka dem på bakplåtspappret. Tryck fast ögon på varje banan. Ställ tillbaka i frysen ca 10 min tills chokladen har stelnat.
  3. Ta bananerna ur frysen och ringla över lite mer smält choklad så att det ser ut som om de är inlindade som en mumie. Ställ tillbaka i frysen tills chokladen har stelnat. Serveras kalla.
Fler recept med: Godis, Halloween