Vit vin chaud med clementin

Slå dig ner i soffan före maten med ett värmande glas vin chaud. Vit vin chaud med clementin är en variant på klassisk vin chaud, där det röda vinet är ersatt med vitt vin och Cointreau.
Foto: Ulrika Pousette

Ingredienser

  • 1 clementin
  • 1 dl Cointreau - eller Grand Marnier
  • 2 stjärnanis
  • 2 kanelstänger
  • 4 dl vitt vin - torrt
  • 4 msk strösocker

Gör så här

  1. Skölj clementinen noga i ljummet vatten och skär den i tunna skivor. Fördela skivorna i fyra värmetåliga glas och häll på likören.

  2. Bryt stjärnanis och kanelstänger mitt itu.

  3. Värm vinet med kryddor och socker. Häll upp i glasen och servera genast med valnötterna.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 2 Mon Amie muggar. Se erbjudande!