3.63.63.63.63.6

Vit tryffel med timutpeppar passar bra som dessert. Citronen ger den vita chokladen en fräsch smak.

För 25 tryfflar:

Ingredienser

125 g choklad, vit
1 tsk timutpeppar
0,5 citron
0,5 dl vispgrädde
1 msk honung, flytande 
50 g smör

Garnering:

100 g choklad, vit
0,5 tsk timutpeppar, krossad

30 minuter + 1 timme i kyl + tid att stelna

Vit tryffel med timutpeppar – gör så här:

  1. Hacka chokladen. Krossa pepparn i en mortel. Skölj citronen noga i ljummet vatten. Riv skalet.
  2. Koka upp grädde, peppar och honung. Häll blandningen över chokladen och mixa slätt med mixerstav. Tillsätt citronskal och smör och mixa tills den smält.
  3. Ställ smeten i kylen ca 1 timme.
  4. Rulla smeten till kulor. Hacka chokladen och smält den i mikron eller över vattenbad. Doppa kulorna i chokladen och lägg dem på ett bakplåtspapper. Strö över lite peppar och låt stelna.
Fler recept med: Choklad, Godis