00000

Vit saffransglögg med apelsin är god att värma sig med när det är kallt ute. Citrus och saffran är en lyckad kombination i vit glögg. Här har den dessutom kryddats med ingefära.

För 8 personer:

Ingredienser

1 apelsin
1 citron
20 g ingefära, färsk
1 dl strösocker
0,5 påse saffran, (à 1/2 g)
4 kryddnejlikor
6 kardemummakärnor
1 flaska vitt vin, torrt (75 cl)

15 minuter

Vit saffransglögg med apelsin – gör så här:

  1. Skölj apelsinen och citronen noggrant i ljummet vatten. Skala apelsinen och citronen utan att få med det vita beska skalet. Halvera och pressa saften ur apelsinen. Skala och skiva ingefäran.
  2. Lägg apelsin- och citronskal tillsammans med apelsinsaften i en kastrull. Tillsätt socker, ingefära och kryddor. Häll på vin så att det precis täcker. Koka upp och låt sjuda ca 5 min.
  3. Sänk värmen och tillsätt resten av vinet. Värm under omrörning. Servera glöggen varm.
Fler recept med: Dryck, Jul, Varma drycker