Vit nöt- och bärtryffel - servera med torkade bär

Det söta måste få sitt även på tapaspartyt! En vit chokladtryffel fylld med torkad frukt och hackade nötter.

Vit nöt- och bärtryffel

  • 150 g vit choklad - gärna chokladknappar
  • 0,5 dl vispgrädde
  • 25 g sötmandel
  • 0,5 dl bär - torkade, t.ex tranbär och gojibär

Garnering

  • 0,5 dl bär - torkade, t.ex tranbär och gojibär

Gör så här

  1. Hacka chokladen om inte knappar används. Koka upp grädden. Ta kastrullen från plattan och tillsätt chokladen. Rör tills den har smält.

  2. Skålla, skala och strimla mandeln. Finhacka bären. Blanda ner mandel och bär i chokladen. Låt stelna i kylen ca 1 timme.

  3. Finhacka bären till garnering. Forma chokladen till ca 12 bollar. Vänd bollarna till hälften i de hackade bären. Förvara tryfflarna i kylen fram till servering.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 2 Mon Amie muggar. Se erbjudande!