00000

Det söta måste få sitt även på tapaspartyt! En vit chokladtryffel fylld med torkad frukt och hackade nötter.

För 12 tryfflar

Ingredienser

Vit nöt- och bärtryffel

150 g vit choklad, gärna chokladknappar
1/2 dl vispgrädde
25 g sötmandel
1/2 dl torkade bär, t.ex tranbär och gojibär

Garnering

1/2 dl torkade bär, t.ex tranbär och gojibär

20 min + 1 timme i kylen

Vit nöt- och bärtryffel

1. Hacka chokladen om inte knappar används. Koka upp grädden. Ta kastrullen från plattan och tillsätt chokladen. Rör tills den har smält.

2. Skålla, skala och strimla mandeln. Finhacka bären. Blanda ner mandel och bär i chokladen. Låt stelna i kylen ca 1 timme.

3. Finhacka bären till garnering. Forma chokladen till ca 12 bollar. Vänd bollarna till hälften i de hackade bären. Förvara tryfflarna i kylen fram till servering.