Vit kladdkaka med jordgubbar

Recept på vit kladdkaka med jordgubbar. Den här chokladkladdkakan innehåller citron vilket ger god friskhet och gör att kakan inte känns så söt.
Foto: Helén Pe

Ingredienser

  • 250 g jordgubbar
  • 1 citron
  • 100 g vit choklad
  • 100 g smör
  • 2 ägg
  • 2 dl strösocker
  • 2 dl vetemjöl
  • 1 tsk bakpulver

Garnering

  • 1 msk florsocker
  • 250 g jordgubbar

Tillbehör

  • grädde - lättvispad

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200°. Snoppa jordgubbarna och skär dem i skivor. Skölj citronen noga i ljummet vatten. Riv skalet.

  2. Bryt chokladen i mindre bitar. Smält choklad och smör tillsammans i en kastrull på svag värme. Ta kastrullen åt sidan och tillsätt citronskal, ägg, socker och mjölet blandat med bakpulver. Rör till en jämn smet.

  3. Häll smeten i en form med löstagbar kant, ca 24 cm i diameter. Stick i jordgubbskivorna.

  4. Grädda kakan mitt i ugnen ca 25 min. Ta ut och låt kakan kallna.

  5. Pudra florsocker över kakan och toppa med jordgubbar. Servera med lättvispad grädde.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 2 Mon Amie muggar. Se erbjudande!