44444

Recept på vit kladdkaka med jordgubbar. Den här chokladkladdkakan innehåller citron vilket ger god friskhet och gör att kakan inte känns så söt.  

För 10 personer:

Ingredienser

250 g jordgubbar
1 citron
100 g vit choklad
100 g smör
2 ägg
2 dl strösocker
2 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver

Garnering:

1 msk florsocker
250 g jordgubbar

Tillbehör:

grädde, lättvispad

15 minuter + 25 minuter i ugn

Vit chokladkladdkaka med jordgubbar – gör så här:

  1. Sätt ugnen på 200°. Snoppa jordgubbarna och skär dem i skivor. Skölj citronen noga i ljummet vatten. Riv skalet.
  2. Bryt chokladen i mindre bitar. Smält choklad och smör tillsammans i en kastrull på svag värme. Ta kastrullen åt sidan och tillsätt citronskal, ägg, socker och mjölet blandat med bakpulver. Rör till en jämn smet.
  3. Häll smeten i en form med löstagbar kant, ca 24 cm i diameter. Stick i jordgubbskivorna.
  4. Grädda kakan mitt i ugnen ca 25 min. Ta ut och låt kakan kallna.
  5. Pudra florsocker över kakan och toppa med jordgubbar. Servera med lättvispad grädde.
Fler recept med: Bakning, Kakor och bullar, Kladdkaka