00000

Spriten drar ur kryddsmaken och vill du ha glöggen extra kryddig kan du låta den ligga den längre tiden i spriten. Välj vitt eller rött vin och följ grundreceptet.

För 2 liter

Ingredienser

2 pomeransskal torkade
2 ingefärabitar torkad
3 hel kanel i bitar
0,5 msk kryddnejlika hel
1 msk kardemumma stött
2 dl okryddat brännvin
2 dl portvin rött eller vitt
2 rött eller torrt vitt vin i flaskor à 75 cl
3 dl strösocker

Till servering:

skållade mandlar och russin

Vit glögg – gör så här:

  1.  Lägg kryddorna i en burk. Häll på spriten. Låt stå i rumstemperatur 12-24 timmar.
  2. Sila spriten genom ett kaffefilter. Blanda spriten med portvin, vin och strösocker.
  3. Värm den före serveringen, men låt den inte koka.
Fler recept med: Drinkar, Jul, Övrigt, Svenskt, Varma drycker