Vit citrusbål

God, men inte söt, en bål med vin och frukt i god balans. Serveras med mer eller mindre mängd frukt ur vin- eller champagneglas.
Allt om Mat

Ingredienser

  • 75 cl vitt vin - torrt
  • 10 cl Cointreau - eller annan citruslikör
  • 0,5 citron - pressad
  • 1 apelsin - pressad
  • 5 dl ananasjuice
  • 50 cl sockerdricka

I bålen

  • 3 apelsiner
  • 1 grapefrukt - gärna blodgrape
  • 10 isbitar

Gör så här

  1. Kyl vin, likör, juice och sockerdricka. Skala och skär ut skinnfria klyftor av apelsiner och grapefrukt och som ska läggas i bålen.

  2. Blanda vin, likör, citron- och apelsinsaft och juice i en skål.

  3. Tillsätt inför serveringen frukt, is, mynta och sockerdricka.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 2 Mon Amie muggar. Se erbjudande!